Hæk der er ved at blive klippet

Genvej til den høje hæk

Ønsker du dig en høj, tæt og harmonisk levende hæk omkring din grund, så kan du enten plante nogle spæde hækplanter og se dem vokse til, eller du kan skyde genvej ved at vælge en skum færdighæk, som bare er til at plante ud med det samme.

Der er fordele ved begge metoder. Et vigtigt aspekt i den forbindelse handler om tid. Vil du gerne have en færdig hæk med det samme, eller foretrækker du at følge hækkens vækst over nogle år? Det er nok det primære spørgsmål, når det kommer til en levende hæk.

Fordelene ved den færdige hæk

Hvis du vælger at plante en færdighæk, så kan du se resultatet med det samme. I forhold til at det kan tage årevis at skabe en færdig og tæt hæk, så sparer du i hvert fald en masse tid ved at sætte den færdige hæk op med det samme.

Når du skal vælge, hvilken slags hæk du skal have omkring din have, eller hvordan du ønsker at placere den, så er det også en fordel, at du hos forhandleren kan se en færdig hæk, så ved, nøjagtigt hvordan den kommer til at se ud, når den er groet til. dermed kan vi være mere sikker i dit valg.

Desuden vil en færdighæk være trimmet og passet på en måde, så den fremstår tæt og harmonisk nærmest med det samme, du får den sat i jorden.

Det kan også være, at du helst vil have en hæk af en art, som er ret langsomt voksende. I det tilfælde vil det klart være en tidmæssig fordel at skyde genvej ved at købe en færdighæk i den sort.

Desuden vil du kunne være sikker på, at alle planter er i god vækst, når du vælger at sætte hæk på denne måde. Når du selv planter nogle yngre hækplanter ud, så sker der ofte det, at nogle af den enten er i misvækst eller går ud. Det undgår du ved at sætte nogle, som er større og mere stabile fra starten. I en færdighæk vil samtlige planter være i god vækst og være trimmet, lige siden de var spæde.

Få inspiration til færdighække

Der er flere hækplanter, der egner sig godt som færdighæk. Du kan for eksempel se nogle af de mest populære færdighække her. Der vil du også kunne få god information og vejledning i forhold til den enkelte sort og i forhold til priser, forhandlere, levering og så videre. Desuden vil du for eksempel kunne se, hvilke plantesorter, der egner sig bedst til at være hæk i en bestemt højde.

Desuden får du også god guiding i forhold til, hvordan du bedst griber det an, når du anlægger en færdighæk. Som læ og som hegn er en levende hæk genial. Vil du gerne have, at hækken står tæt og flot med det samme, så kan en færdighæk sagtens være den helt perfekte løsning i din have.

Nogle sorter vokser hurtigt, og skal derfor klippes hyppigere end de sorter, der vokser langsommere. Nogle er løvfældende, og andre er stedsegrønne. Det betyder noget for tætheden, da den bliver anderledes efter løvfald, hvis du vælger en løvfældende sort. Det skal jo helst ikke komme bag på dig.

Udseendemæssigt kan der også være store forskelle på hække. Nogle har blomster eller bær, andre har ikke. Nogle har torne, andre har ikke. Der er i det hele taget lige så store forskelle på hækplanter, som der er på mange andre planter.

Inden du eventuelt vælger sådan en løsning med en færdig hæk, så er det fint at få undersøgt mulighederne grundigt, inden du beslutter, hvilken sort der vil egne sig bedst til din smag og til din have.

Det er også vigtigt, at du finder ud af hvor mange planter du skal bruge pr. meter hæk du vil have. Det kan du læse mere om her.