Kontinentalseng

Sådan vælger du den rigtige kontinentalseng

En god seng er lig med en god nattesøvn og et godt velbefindende. Med kontinentalsengen får du en seng, der er skræddersyet til individuelle behov.

Nattesøvnen er kroppens bedste ven. Hvis den ellers eksekveres ordentligt. For søvn er ikke bare søvn. Slet ikke.

De fleste kender til at lukke glukkerne på sofaen en sen eftermiddagstime. Pludselig har en powernap forvandlet sig til flere timers dyb søvn, og man rejser sig rædbrækket og stiv i kroppen.

Lejet, der danner rammen om søvnen, er nemlig altafgørende for, hvilken udgave af dig det er, der vågner op bagefter. Om det er den slidte, ømme krop, der skriger på bløde puder og en hurtig udstrækning, eller det er det toptunede korpus, der er fit for fight på ny.

Søvnen kan både være menneskets bedste ven og sommetider værste fjende. Men vi kommer ikke udenom den. Alle skal sove. Lægen anbefaler otte timer i døgnet, og selvom nogen ynder at forkorte nattesøvnen – og forlænge dagen – mens andre elsker den lange 12-timers lur, er det fælles for alle, at det kan betale sig at lade timerne slå til.

Her er sengen alfa omega. Og står du og vil investere i din krops velbefindende eller simpelthen bare udskifte den gamle, mølædte madras, er kontinentalsengen et rigtig godt bud.

Nedenfor følger en række gode råd til køb af kontinentalsenge.

Sengen, der kan tilpasses dine behov

Kontinentalsengen er bygget op af tre lag: Henholdsvis boxmadrassen, en traditionel topmadras og en ydre madras i eksempelvis skummateriale. Og netop inddelingen i lag giver mulighed for individuel tilpasning, da især midter- og topstykket giver mulighed for at vælge materiale og tykkelse efter behag – og kroppens behov.

Skummaterialet, der er flittigt anvendt i topstykker, er vældigt populært i tiden. Stop dog alligevel op, og gør dig overvejelser om, hvad dine erfaringer er med at sove på et blødt underlag. Kroppe er lige så forskellige, som mennesker er, og mens nogen elsker at synke ned i et silkeblødt, omfavnende materiale, er det for andre roden til ondt i ryggen.

Det er nemlig ikke alle, der har prinsessen på ærten gemt i sig. I stedet er der ligeledes dem, der, på bedste soldatermanér, sover bedst på et hårdere underlag, hvor kroppen får lejlighed til selv at forme sig herefter.

Det er altså vidt forskelligt – og derfor er det af største betydning at gøre sig overvejelser om især underlagets hårdhed, inden du investerer i en kontinentalseng.

Den skal nemlig følge dig i mange år.

En livsledsager – hvis kvaliteten er i orden

Eksperter siger, vi bruger en tredjedel af vores liv i sengen. En nærkontakt selv den mest ihærdige partner vil have svært ved at leve op til. Så som institution i tilværelsen er den næppe til at komme udenom.

Af samme grund kan det betale sig at investere i en ordentlig kvalitet, så oplevelsen bliver så god som muligt. Og der er flere gode mærker og modeller om buddet.

En af dem er Jupiter No. 1 kontinentalsengen, der er anerkendt som en af de bedste på markedet. Kigger man på dens detaljeorienterede konstruktion, giver det også god mening.

Modsat flere andre modeller er alle tre lag hos Jupiter No. 1 i højkvalitet – hvor der hos flere, mere prisvenlige alternativer, ofte er sparet på især det nederste. Foruden et flot, nordisk design er modellen udformet i en højde, der lægger op til, at du kommer til at træde ud og ikke op af sengen.

Det anbefales grundlæggende, at man vælger madrassens hårdhed med udgangspunkt i sin kropsvægt. For folk under 75 kilo anbefales en madras af medium hårdhed, mens tungere kropsvægt kræver et hårdere underlag. Jupiter No. 1 kommer med springmadrasser i alle typer, og der er således rig mulighed for at få en skræddersyet madras, der står mål med din vægt – og dine præferencer til hårdhed.

Læg dertil, at Jupiter No. 1 udmærker sig ved vendbare madrasser, der forlænger levetiden, størrelser tiltænkt både høje og lave og 15 års garanti.

Et godt bud på en langtidsholdbar seng – og ikke mindst en garant for mange års god nattesøvn.